Niet zomaar een virusje

''Autopsieën geven nu pas prijs dat coronavirus overal in het lichaam kan toeslaan tot in je kleine teen.''
Geen virusje meer.
De symptomen van het corona virus kent iedereen intussen wel al. Koorts, moeheid, keelpijn en hoesten. Deze zijn welbekend in de volksmond en kan je op 1 hand tellen. Maar uit onderstaand artikel blijkt dat Covid-19 niet zomaar een ademhalingsziekte is. Het virus valt ook het hart, nieren aan en kan zelfs het zenuwstelsel infiltreren. Er komt een soort angst in mijn lichaam opborrelen na het lezen van dit artikel. 
10 doelwitten.
In het midden staat een groot lichaam getekend met daarop de plaatsen waar het virus ons kan aanvallen. Maar liefst zo'n 10 plaatsen?!! 

Het kan schade toebrengen aan:
- De nieren en veroorzaakt nierfalen
- De armen en veroorzaakt diarree
- De hersenen en veroorzaakt stolsels ( 1 op 3 corona patiënten heeft dit maar is te bestrijden met bloedverdunners)
- Ogen veroorzaakt rode ogen of oogontsteking
- Reukzenuw veroorzaakt reuk en smaakverlies.
-Hart en veroorzaakt ontsteking ( vastgesteld bij 1 patiënt)
- Lever veroorzaakt lever falen
-Longen veroorzaakt longschade. ( Dit is de doodsoorzaak nummer 1 bij Covid-19)
-Bloed veroorzaakt stolsels
-Vingers en tenen veroorzaakt blauwheid.

Martin Lammens
Al deze gevolgen van het Covid-19 virus is vastgesteld met eigen oog door Martin Lammens die diensthoofd pathologische anatomie is aan UZ Antwerpen. Hij voerde de afgelopen dagen en maanden autopsieën uit bij Covid-19 patiënten. Helaas volgens Lammens vinden er tot nu toe te weinig autopsieën plaats. Omdat de nabestaanden vaak geen toestemming geven en dat ligt vaak te gevoelig. Hij vind het erg jammer voor de wetenschap want over dit VIRUS valt nog erg veel te leren. Het is wel nog altijd in het duister tasten waarom het zo'n groot deel van het lichaam kan aanvallen. Om dit te kunnen begrijpen is er meer tijd en meer weefselstudies en lijkschouwingen nodig.


Reacties

  1. Dag Katja

    Eerst en vooral leuk dat je een eigen zelfgemaakte foto op je blog plaatst. Je post is heel interessant en ik leerde veel bij. Ik wist niet dat corona echt op zoveel plaatsen kon toeslaan.

    Groetjes
    Loena

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Katja

    Leuk hoe je ons laat meeleren over dit coronavirus.
    Ik wist niet dat dit virus op zoveel verschillende plaatsen in ons lichaam schade kan toebrengen.
    Ik leerde bij!

    Groetjes Hanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Katja, wat is me dit een heel leerrijke blogpost! Bedankt om dit met ons te delen. Zelf wist ik ook nog niet dat het op zo veel plaatsen in ons lichaam kan toeslaan. Dit brengt angst, maar toch ook een beetje hoop omdat we op deze manier zien dat men steeds meer te weten komt over het virus. Groetjes, Huismus

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts